Kumano Kodo Pelgrimstocht, Kohechi Route, 11 dagen

Kohechi, van Koyasan naar Hongu Taisha, individuele reis

Op het groene, bergachtige Kii Schiereiland in de prefectuur Wakayama ligt een netwerk van pelgrimsroutes die samen Kumano Kodo genoemd worden. ‘Kumano’ is de oude naam van het gebied, ‘kodo’ is de ‘weg’ of het ‘pad’. De duizend jaar oude routes verbinden de vroegere hoofdsteden Kyoto en Nara met de drie ‘Grote Schrijnen’ Hongu Taisha, Nachi Taisha en Hayatama Taisha. Deze heiligdommen dragen de verzamelnaam ‘Kumano Sanzan’.  

 

Deze 11-daagse reis start in het boeddhistische heiligdom Koyasan, ten zuiden van de voormalige hoofdstad Nara. Koyasan ligt op een dicht bebost plateau omringd door acht bergpieken. De pieken verbeelden de bloembladeren van de lotus, hét symbool van het boeddhisme. De geschiedenis van Koya begint in  816, het jaar waarin priester Kukai het shingonboeddhisme vanuit China naar Japan bracht. Kukai kwam op een miraculeuze wijze op deze mooie plek terecht. Hij besloot dat het hart van de lotusbloem de ideale locatie voor zijn heiligdom was en een plek van bezinning voor zijn volgelingen. Tenminste, als ze van het mannelijke geslacht waren. Tot 1872  werden vrouwen uit het hart van de lotus geweerd. Op uw eerste wandeling treedt u in de voetsporen van de Kukai’s vrouwelijke volgelingen en volgt u het pad dat over de acht bloembladeren loopt. 

In tegenstelling tot Koyasan is iedereen van oudsher welkom op de Kumano Kodo, ongeacht sekse of afkomst. De Kohechi-pelgrimage werd in de 13de en 14de eeuw ontwikkeld door monniken uit Koyasan als onderdeel van een rigoureus spiritueel regime. Deze mooie route is de zwaarste en eenzaamste van de verschillende Kumano Kodo’s. De komende vier dagen volgt u -soms smalle- bergpaden door dichte bossen, zigzaggend over pieken, langs dorpen en nederzettingen. U steekt dagelijks een bergpas van ca 1000 meter hoogte over. Na een zware  wandeldag is het ’s avonds goed toeven in het heerlijke warmwaterbad van uw traditionele herberg. De Kohechi eindigt bij het heiligdom Hongu Tiasha maar uw reis is nog niet ten einde. In Yunomine Onsen verblijft u twee nachten in een traditionele ryokan waar onvergetelijke maaltijden geserveerd worden. U kunt hier verschillende dagtochten maken over de keizerlijke Kumano Nakahechi route naar Hongu Taisha of per boot Hongu Hayatama bezoeken.  

Na Yunomine wandelt u twee dagen over de Kogumotori-goe route, onderdeel van de keizerlijke route. Uw voettocht eindigt in Nachisan, een klein dorp met de grootse Nachi-schrijn, de boeddhistische  Seiganto-tempel en de Nachi-taki. Deze heilige waterval stort zich 133 meter de diepte in en is daarmee de hoogste van Japan. Tot slot verblijft u nog een nacht in het stadje Kii Katsuura aan de oostkust van de oceaan. Japanners komen hier graag om te ontspannen in de warmwaterbaden en om kraakverse vis te eten. Voordat u uw reis vervolgt, kunt u in de vroege ochtend de tonijnveiling aan de haven bezoeken en genieten van een sushi-ontbijt.

"De tijd is verstreken, de plek is er nog". 
 (Marion Poschmann, Uit: De Pijnboomeilanden, 2018)  

 De reis in vogelvlucht

 • individuele 11-daagse pelgrimstocht
 • optioneel bagagevervoer
 • self-guided of met lokale gids
 • bijzonder verblijf in klooster, minshuku's & ryokan's
 • ontbijt & diners inclusief
 • beste reisstijd: voorjaar & najaar
 • reissom: op aanvraag

Bijzonder aan deze reis

 • mooi mix tussen natuur & cultuur
 • ongerept, 'groen' Japan
 • bezoek aan Koyasan & de heiligdommen van Kumano
 • combinatie van Kohechi- & Keizerlijke route
 • tonijnveiling in Kii Katsuura
 • oogstrelende maaltijden
 • maatwerk & verlenging op aanvraag